Waar komt dat opeens vandaan.

Heb jij dat ook wel eens dat opeens je gevoel, emoties omslaan in een deprimerend, misselijk makend gevoel dat je plotseling overheerst? Een vreemd gevoel bekruipt je. Emoties, gaan meespelen. Waar komt dit zo plots vandaan? Denk eens even terug hoe bij jou de andere dagen vooraf waren. Hoe is het bij jou geweest. Waarschijnlijk herken je het een en ander als je dit leest. Heb je het druk gehad? Is er iemand ziek in jouw omgeving? Wordt er aan je getrokken? Word er meer van jou verwacht dan je wilt? Pas jij je steeds aan, aan die ander?  Sta jij altijd voor iedereen klaar en kwam je daardoor in tijdnood? Heb je veel bezoek gehad of een telefoongesprek dat niet lekker is verlopen? Heeft iemand je trieste verhalen verteld? Word er een last op je schouder gelegd die liever niet wilt dragen? Is er iemand die de volledige aandacht aan je opeist?

Herken je enkele van deze voorbeelden?

Dat zijn energievreters en meelifters. Zij gaan tevreden naar huis en jij blijft achter. Terwijl jij nog door “moet”, verder moet met je eigen bezigheden en verantwoordelijkheden. En dan dat “moeten” terwijl je eigenlijk geen energie meer over hebt.Dat zal een zware dobber voor je zijn omdat alles gewoon doorgaat. Want er wordt nog steeds aandacht van je gevraagd.  Nu moet je wel NEE zeggen. Er zijn zoveel meer momenten om jou energie op te slokken waardoor er voor jou niets meer overblijft. 

Begrijp jij nu hoe het in elkaar zit? Jouw energie verdwijnt naar anderen en er blijft niet veel meer over voor jezelf en dan komt zo’n rot gevoel waarvan jij je afvraagt; hoe komt het toch dat ik mij plotseling zo voel. Nou, zo dus!  Alleen door stilte, en rust te nemen kan jouw energie weer aangevuld worden. Het allerbelangrijkste is, dat jij weet waardoor het komt. Dat jij belangrijk bent. Jij moet jezelf belangrijk voelen.

Volgend bericht; Aandacht geven, aan die personen die aandacht opeisen.  https://lotgenotencentrum.nl/a-energie-personen-die-aandacht-opeisen/

0
Laat hier een reactie achterx

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties