Vraag jezelf een af.

Vraag jezelf eens af, waarom heb jij het zo druk? Of is het te druk in je hoofd. Als je geest te druk is, zit het waarschijnlijk vol met ongecontroleerde gedachten. Dan zie je niet meer wat voor je neus ligt, of dat de man met de hamer voor je deur staat. Je ziet dan geen oplossing of andere mogelijkheden voor je. Besef dat jij dit zelf toelaat, dat je geest het te druk heeft. Zorg dat je hoofd af en toe gecontroleerd wordt en eruit gehaald word wat te veel is, wat je belemmert of tegen werkt. 

Dan is je hoofd vrij om om zich heen te kijken. Dan zie je situaties op tijd op je afkomen. Dan zie je ook in dat een situatie of een ziekte niet het probleem is waar we de meeste last van hebben, maar hoe je er mee omgaat. Dat kan je frustreren en in verwarring brengen en je hoofd op hol laten slaan. Het is niet altijd zo dat je een ongelukkig gevoel hebt door wat er met je gebeurt is, maar het zijn je afdwalende gedachten over Wat er gebeurt is. Of wat er allemaal nog erger had kunnen gebeuren. De gedachten hierachter, geven je een ongelukkig gevoel.  

Een probleem, gevoel, gedachte, teleurstelling, zorgen kunnen je een verdrietig gevoel geven. Observeer het gevoel rustig zonder het geforceerd te willen veranderen. Je zult zien, door het te observeren, geef je het de ruimte en de kans om het te benaderen vanuit een andere hoek. Dit is iets dat je gewoon eens moet uitproberen. Dan kom je er zelf achter, dat het ook anders kan. Dan is er opeens ruimte, die er eerst niet was. Dan kunnen andere mogelijkheden zich aanbieden. 

Volgend bericht;Ademhalen-oefening;

0
Laat hier een reactie achterx
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties