Het gevoel van verlatingsangst, je onbemind voelen, dat wekt eenzaamheid op. 

Sommige mensen hebben moeite met zichzelf, met eenzaamheid en hoe hiermee om te gaan.  Er is ruimte nodig om vriendschap en liefde te geven en te ontvangen. Geef elkaar de ruimte daarvoor.
Inzicht, begrip en ruimte zijn nodig om een gezonde relatie te hebben met verschillende mensen en deze uit te breiden. Eigenlijk staat ieder mens er alleen voor, om dit in te vullen in elkaars leven, hoe hij of zij erin staat. Zo ook de gevoelens, het denken of doen. Dat zijn je eigen ingrediënten, die bij iedereen uniek zijn en bij jouw horen. 

Alleen in het leven staan, hoeft helemaal niet eenzaam te zijn.
Dat kan de mens alleen zelf veroorzaken, door de eigen keuzes die men maakt. Hoe denk jij over jezelf en hoe ga jij met jezelf om?
Wat laat jij van jezelf zien aan andere mensen?
Dat is ook hoe andere personen over jouw denken. 

Het alleen zijn kan wel uitgroeien tot eenzaamheid.
Er is geen plaats voor eenzaamheid als jij tevreden bent met jezelf.
Jezelf liefhebben geeft kracht!
Eenzaamheid geeft teleurstellingen, ontevredenheid en verdriet.
Alles wat jij niet voor jezelf doet, maakt dat jij je wanhopig aan anderen wil vastklampen. Jij zal op zoek gaan naar een opvulling, bij andere mensen, die jij jezelf niet geeft. 

Het zijn meestal mensen die al jaren in hetzelfde proces zitten. Een negatief beeld over zichzelf hebben en dat projecteren op die andere persoon. Mensen die dit voelen kunnen deze drang aanvoelen als een vervelende ervaring. Op den duur willen ze je mijden. Ze hebben er geen trek in om steeds hetzelfde te moeten aanhoren. Ze weten dan ook dat je niet luistert naar advies van anderen. Het advies van anderen kan zijn dat ze je op andere gedachten willen brengen. Lukt dat na 2 of 3 keer niet dan geven mensen op. Ze zullen jou zien als iemand die niet wil veranderen. Als jij altijd zegt “Ik weet het niet” ,“Ik kan het niet”. Wat ben jij dan voor jezelf aan het scheppen? 

Mensen die zich uit eenzaamheid aan de andere persoon vastklampen en bij elkaar blijven, verstikken elkaar vroeg of laat. Werk eerst aan jezelf om te leren je leven te verbeteren. Jij moet het verbeteren, niet iemand anders. Jij moet jezelf liefhebben, dan kan ook iemand anders jou liefhebben en het als prettig ervaren om bij je te zijn. Het is een levensles! Het is jouw leven! Het is jouw lichaam! Jouw denken! 

Jouw doen en laten!
Leer hoe jij met jezelf omgaat. En niet, hoe anderen met jou omgaan. Wat jij andere mensen laat zien van jezelf, hoe jij omgaat met jouw instelling in het leven, hoe jij met jezelf omgaat, dat zijn jouw gedachten en gevoelens. Daar kunnen mensen respect voor hebben of het afwijzen.
Wat laat jij zien? Een slachtoffer of een mens die voor zichzelf opkomt. 

Vriendschap en liefde heeft ruimte nodig. Geef jezelf en de elkaar de ruimte om ieder in zijn eigen energie te staan.
Heb jezelf lief! Jij bent de enige waar je mee moet leren leven.  Dan zal je zeggen,”Ik ben geen eenzaam mens”. “Ik ga graag met mijzelf en andere mensen om”. 

Volgend bericht; Wat heb je nodig;

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties