Verdrietig-zijn

Het verdriet dat je te lang toelaat, kan je gemoed aardig beïnvloeden. Met verdriet bezig zijn, zorgt voor meer stress. Hoe vaker je aandacht besteedt aan je gemis, verdriet, twijfels, onmacht, onvrede en onbegrip, hoe vaker jij je onrustig voelt. De deur van angst staat wijd open en daardoor kun je overvallen worden door deze angsten. Je raakt in de ban van al deze gevoelens. En al deze gedachten gunnen je geen rust. Het is niet erg om met verdriet en verlies bezig te zijn. Het is pas erg, als jij jezelf daarin verliest.

Als jij even toegeeft aan je verdriet en emoties, is dat niet erg. Daarna is het belangrijk om tegen jezelf te zeggen, “Morgen maak ik weer even tijd voor verdriet, maar nu niet meer.” Leid jezelf af met andere positieve dingen. Rouwen om wat je niet meer kunt mag, zolang je jezelf hierin niet verliest. Zo houd jij de regie in handen. Om jezelf te helpen, is het goed om te kunnen en willen begrijpen wat je doet en wat je veroorzaakt. En vooral, hoe je dit kunt veranderen.

In actie komen betekend ook dat je geïnteresseerd bent in meer. Je kan hier meelezen, feedback geven. En je eigen ervaringen delen. Laat mensen weten hoe jij NU in het leven staat en hoe je zover bent gekomen. Ook wat je nog wil onderzoeken. Zo help jij ook iemand anders verder.

Verder Blz