Veranderen en verbeteren

Zie jij bij jezelf een patroon? Een lelijk patroon die geregeld aanwezig is? Herken jij enkele of meer van jezelf in dit patroon? Heb je soms angstgevoelens die je overheersen? Denk jij wel eens of jij dit leven wel verdiend? Ben jij wel eens bang dat jij jouw leven niet aankan? Heb jij het gevoel alsof alles tegenzit? Voel jij je soms vreemd van de mensen in je omgeving? Ben je eenzaam tussen andere mensen? Ben je vaak erg misselijk? Voel jij je alleen met je overgevoeligheid? Ben je snel emotioneel en over je toeren? Hoe is het met jouw gevoelens en sta je daar wel eens bij stil? Vind je het soms eng om je eigen emoties toe te laten? Voel jij je geremd in het voelen van gelukkig zijn? Dit zijn maar enkele van vele vragen, want dit patroon-lijstje kan veel langer. Ik wil je graag aan het nadenken zetten, of je het herkent of erkent. Dat heb je wel nodig om veranderingen in je leven brengen.

Datgene wat je weerhoudt om werkelijk gelukkig te zijn verstop je ergens in je geest en je vermijdt het zorgvuldig. Je houd je voor, hier is niets meer aan te doen. De vernietigende uitwerking ervan op je leven is maar al te duidelijk. Jij voelt je daardoor niet gelukkig, je zit niet lekker in je vel, je voelt je niet gelieft, niet op je plaats in deze wereld, niet sterkt maar juist zwak. Je twijfelt aan alles en jezelf. Je wil misschien wel veranderen maar weet niet hoe en waar te beginnen. Het begin van veranderingen zijn kleine stapjes van veel meer. Jij hoort op de eerste plaats te staan, en niet denken; ja, maar die ander. Die ander ben JIJ niet. Als jij jezelf niet op de eerste plaats zet, wie doet het dan wel? Als jij niet goed voor jezelf zorgt, maar je zorgt wel goed voor die ander, ben jij diegene die jezelf te kort doet. Als jij dit niet eens voor jezelf over hebt, waarom zou een ander dat dan wel doen. Als jij geen respect voor jezelf hebt, dan laat jij een ander ook niet weten dat jij respect wilt hebben.

Dat moet je opeisen zonder een egoïst te zijn. Jij bent de baas over jezelf en jouw leven. Jij moet de denker zijn van je eigen gedachten. Als jij goed voor jezelf bent, geef je aan of je iets wel of niet wilt. Jij beslist voor jezelf, jij komt op voor jezelf. Jij bent jij en er is maar 1 jij. Als jij goed voor jezelf bent en jij hebt jezelf vooral op de eerste plaats gezet komt dit iedereen ten goede. Jij bent de baas over jezelf en jouw leven.Jij moet de denker zijn van je eigen gedachten. Jij moet je leren de baas te zijn over je eigen gedachten. Jij moet zelf kiezen waar je aan wilt denken en waar je niet aan wilt denken moet je ook geen energie aan geven.

Verander het lelijk patroon in je eigen zelfgemaakt patroon die je altijd veranderen kan,verbeteren mag en die jij aan iedereen die het zien wil kan en mag tonen.

Volgend bericht; Gevoelens van onzekerheid;

0
Laat hier een reactie achterx
4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties