Spirituele ontwikkeling is bewustwording van je eigen leven.

* MENS

* ZIEL

* GEEST

* LICHAAM

Spiritualiteit in je leven.

Spiritualiteit is een verbinding tussen, Mens, Ziel, Geest en Lichaam.

De verbinding met je innerlijk leven. Is investeren in jezelf. Vooral nieuwsgierig zijn naar je ontwikkeling. Zoeken naar verbeteringen naar oefeningen en de moed hebben om door te zetten. Belangrijk is luister naar de mens die je is voorgegaan. Zij hebben de ervaringen. Sta daar voor open om van te leren, hoe hebben zij het gedaan. Wijsheid toe te staan en te integreren in het echte leven. Je innerlijke leiding is ten doel je te helpen groeien, bewustzijn te ontwikkelen. Kijk eens op een andere manier naar jezelf. Wat is de werkelijke zin van, als mens op aarde zijn? Ik zeg het niet vaak genoeg, positief denken is niet genoeg. Concrete actie is nodig NU!

*Investeren in jezelf HOE HEB IK DAT GEDAAN?

Je innerlijk leven leren kennen door; De stilte heel bewust te voelen en te ervaren en in je eigen lichaam toe te laten. Wat dit uiteindelijk voor je zal opleveren. De tijd nemen om te mediteren. Even stil te staan in de drukte van het leven. Alles bewust doen. Zo kreeg ik het beste contact met mijzelf. Eerst had ik moeite met mijn gedachten en mijn lichaam te vertrouwen. Deze waren beiden erg gevoelig en verstoord. Geen balans, geen controle en geen inzicht. Door te willen veranderen zocht ik naar mogelijkheden en oplossingen. Spirituele boeken gaven mij inzicht hoe ik in elkaar zat. Waarom ik zo reageerde waarom had ik het zo moeilijk. Door inzicht kreeg ik begrip. Begrip had ik nodig. Ik wilde begrijpen waarom!!

Maar let op, je hebt helemaal niets aan wijze boeken lezen, als je niet toepast wat je gelezen hebt. Door het inzicht leer je begrijpen om je overgevoeligheid te leren kennen en te beheersen. Onderscheid te maken van wat jij voelt. Wat van jezelf is en wat van die ander. Want ik voelde de andere persoon en de sfeer in mijn omgeving feilloos aan. Ik voelde niet alleen mijn leven maar ook dat van de ander. Alles onbewust wel te verstaan. En dat is niet de bedoeling. De bedoeling is je bewust te zijn van wat je voelt, denkt en waarneemt. Bewust te zijn van je eigen leven en onderscheid te maken, wat zijn de indrukken en gevoelens van buitenaf. Niet meer met gevoelend, pijn en angst, onzekerheid en verdriet van andere mensen willen aanvoelen. Richt je alleen op je eigen geest en lichaam.

Geef je geest en lichaam rust door voor meer stilte om je heen te zorgen. Stilte geeft je meer rust in je hoofd en je lichaam om  jezelf weer in evenwicht te brengen. In balans te houden. Jezelf te beschermen tegen alle negatieve invloeden van buitenaf. Je kan je niet beschermen als jij niet weet wat zijn jouw gevoelens en jouw gedachten. Heel bewust in je lichaam in je eigen energie te blijven. Je moet opletten dat jij niet de emoties van de ander persoon gaat toelaten door in te voelen wat de ander voelt. Zo gauw jij dit voelt, stop daar heel bewust mee. Jezelf leren vertrouwen in alles wat je doet en voelt.

Vanuit je innerlijk leven ontstaat een innerlijke groei en ontwikkeling. Deze weg van innerlijke groei, ben ik gegaan. Ik spreek uit eigen ervaring. Het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik ben nog steeds erg gevoelig maar kan het controleren en beheersen. Ik pas iedere dag de lessen die ik mijzelf heb geleerd toe in mijn dagelijkse leven. En dat leeft een stuk makkelijker.

Volgend bericht; Laat ik het over ENERGIEËN hebben;