Overgevoelige personen ervaren zichzelf, hun omgeving en hun leven anders dan anderen.

Het leven zelf en alles wat hier in meedraait is voor sommigen moeilijker mee te leven.

Ik weet, het is niet makkelijk te schikken in hetgeen je is overkomen. Je moet iets accepten wat je helemaal niet wilt accepteren. Je wilt helemaal niet dat dit een deel van jou is. En ja, ik weet dat het niet makkelijk is, want ik heb zelf ook voor deze ervaringen en opdrachten gestaan en niet maar 1 keer in mijn leven, maar steeds weer opnieuw.

Omdat je iets is overkomen waar jij helemaal niets aan hebt kunnen doen of kon voorkomen, maar waar je wel doorheen zult moeten, is het soms juist die hardnekkige angst over de onzekerheid wat deze over gevoeligheid met zich meebrengt en zich aan je opdringt. Het zal blijken dat het erg moeilijk is sterk te blijven en overeind te blijven en je zelf trouw te zijn. Al helemaal als er in je omgeving geen begrip voor je is. Misschien zeggen ze wel, “ je moet hier eens mee stoppen en niet zo gevoelig zijn” Alsof dit zo maar zou kunnen. Helaas niet. Overgevoelig zijn is geen ziekte. Jij bent sensitiever jij bent een gevoelsmens. Veranderingen in het leven, zullen er altijd zijn daarom is het beter om die veranderingen te  accepteren en te integreren in je leven. Op een andere manier naar jezelf en je nieuwe situatie leren kijken en leren ermee te leven, met vallen en opstaan.

Wat mij heel goed geholpen heeft, is; leef zo bewust mogelijk. Dat betekent, let op jezelf, op je denken, en je doen en laten. Je gedachten zijn ook jouw krachten. Je gedachten kunnen je maken en breken. Dus blijf alert op je denken. Het gevaar is een negatieve spiraal die je langzaam omlaag zal trekken. Vergeet niet dat je zelf je grootste dilemma bent. Wat jij denkt over jezelf dat voel je en dat draag je ook uit naar anderen en je omgeving. Het is makkelijker om jezelf te veranderen dan iemand anders. Geef je lichaam en je geest tussendoor ook rust. Rust en stilte geeft je namelijk ook energie. Dat is de basis. Van daaruit is het mogelijk de dag te beginnen zonder stress. Verdeel je energie over de hele dag.  Accepteer dat wat er is. Blijf goed op jezelf letten en neem het voor jezelf op, als je voelt dat het niet goed gaat. Probeer je leven zo aan te passen.

Volgend bericht; “Ja ik weet het” 

0
Laat hier een reactie achterx
3 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties