Overgevoelig zijn is geen ziekte. Dat vergt wel aanpassen en bewust leven.

Ik hoor je bijna zeggen, “Ja, dat weet ik, maar het is zo moeilijk. Misschien heb je wel verschillende smoesjes klaar liggen, waarom het zo moeilijk voor je is.Ik spreek uit eigen ervaring en weet dat het niet makkelijk is. Ik weet ook dat het niet onmogelijk is en dat het beter voor je is om er op een andere manier naar te kijken, wat je kan veranderen en waarom. Veranderingen zijn mogelijk en die beginnen bij jezelf. Bij jouw denken en jouw doen en laten.

Je moet ook begrijpen waar het aan ligt. Stop met de strijd met jezelf. Met strijd verder gaan zonder inzicht waarom je strijdt en hoe je deze strijd wilt aanpakken, heeft geen zin. Dit kost alleen te veel energie. Geen doel en geen plan is als een kip zonder kop de straat op en af rennen. Op die manier kom je nergens. Je raakt verdwaald als je niet gericht en bewust te werk gaat. Dus maak een plan. Een haalbaar plan. Wat wil JIJ veranderen? Veranderingen beginnen bij jou. Niet bij iemand anders. Als jij dit niet voor jezelf over hebt, waarom zou iemand anders het wel voor jou doen? Iemand anders voelt niet wat jij voelt. Iemand anders denk niet wat jij over jezelf denkt. Als jij niet jezelf waardeert, waarom zou een ander dat dan doen? Als jij jezelf steeds negatief uit en jezelf niet goed genoeg vind, hoe kan een ander dan het goede zien in jou? Als jij een negatieve denker bent, hoe kan iemand jou positief benaderen?

Als jij zegt “ik kan het niet, ik weet het niet.” Dat wordt dan erg lastig om met je om te gaan en daar heeft ook niet iedereen zin in. We hebben allemaal wel iets waar we goed in zijn, waar we plezier aan beleven, waar je van kan genieten, waarom besteed je daar dan niet zoveel mogelijk tijd aan? In actie komen betekend ook dat je geïnteresseerd bent in meer. Je kan hier meelezen, feedback geven. En je eigen ervaringen delen. Laat mensen weten hoe jij NU in het leven staat en hoe je zover bent gekomen. Ook wat je nog wil onderzoeken. Zo help jij ook iemand anders verder.

Volgend bericht; Weten-willen- kunnen-toepassen.

0
Laat hier een reactie achterx

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties