Ontspanning en meditatie

Een van de belangrijkste lessen die ik ooit heb moeten ervaren is stilte, ontspanning en meditatie.

Meditatie en ontspanning in stilte. Meditatie geeft rust in je hoofd. Stilte is de voeding voor je geest, je denken. Innerlijke rust geeft ontspanning en evenwicht in lichaam en geest. Wij denken en voelen in op alles wat er in ons innerlijke leven gebeurt. Meestal is er dan ook gelijk een reactie aanwezig. Trainen om je gedachten in het hier en nu te brengen en te houden. Geregeld mediteren verandert je hersenen. Meditatie geeft je innerlijke rust en geduld, zo krijg je een betere verbinding met jezelf. Natuurlijk is alle begin moeilijk, maar je zal resultaten op langere termijn bereiken. Je lichaam is niet je vijand, omdat het niet perfect is. Bewust zijn over je doen en laten, je gedachten en je daden. Door actie komt reactie. Ervaringen in je leven brengen veranderingen teweeg. Wij hebben graag controle over ons leven, we hebben echter geen controle op wat er gebeurt: wel op hoe we hiermee omgaan. 

Meditatie en rust en stilte is voeding voor lichaam en geest.

Het geeft je veel minder stress en angst en het is bijna goed voor alles. Net als goed ademhalen en slapen. Het leert je aandacht voor het hier en nu te hebben. Daardoor zullen er eerder onverwachtse dingen op je afkomen en ben je niet snel van je stuk gebracht als de man met de hamer jou een bezoek brengt. Dit is iets wat jij voor jezelf kan doen om veranderingen in je situatie en je leven te brengen. Het geeft goede resultaten bij het oplossen van verdriet en stress in je bestaan. Bij het herstellen van gezondheid en bij het bewerkstelligen van innerlijke rust. Leven vanuit verantwoordelijkheid. Wat je kunt creëren, beheersen of veranderen vanuit je eigen inspanningen en wilskracht bepaalt de omvang van de werkelijkheid. 

Het bewijs heb ik zelf meegemaakt. Ergens had ik het gevoel dat er iets tussen mij en mijn geluk instond. Dat iets was nog vaag, soort van stress, angst, nerveuze spanningen. Vaak denkt men, en dat had ik ook, dat je ermee moet leven. Datgene wat je weerhoudt om werkelijk gelukkig te zijn verstop je ergens in je geest en je vermijdt het zorgvuldig. De vernietigende uitwerking ervan op je leven is maar al te duidelijk. Ik heb het een en ander met veel zorg, aandacht en doorzettingsvermogen weten om te zetten. Herscheppen, her creëren en integreren in mijn leven. Ik weet dus dat het mogelijk is te herscheppen van hetgeen wat voor jou moeilijk is.

Ik had voor mijzelf een belangrijk doel. Ik wilde mijn leven verbeteren. De schade die de ziekte heeft achter gelaten blijft in herinnering. Het is mogelijk om er anders mee om te gaan en daardoor een beter leven te hebben. Oefeningen om je denkwijze en inzichten te herscheppen: dan kan jij, net als ik, een andere draai aan je leven geven. Stel jezelf eens de vraag, “Hoe gaat het nou echt met mij? Hoe voel ik me? Wat voel ik eigenlijk?  Hoe zou ik het anders kunnen doen?” Belangrijke vragen over en voor jezelf. De belangrijkste persoon in je leven, dat ben jijzelf. Volgend bericht;

Volgend bericht Transformatie is bewust veranderen;

0
Laat hier een reactie achterx

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties