Voor de gevoelige mens zijn de  meningen en reacties van andere mensen, heel lastig om een plek te geven. Gedachten komen erbij, reacties, emoties, bang om afgewezen te worden. Het gevoel  niet begrepen te worden. Veroordeeld worden tot onzin, ophouden, vervelend, niet serieus genomen worden. Uitgelachen worden, vernederd voelen en genegeerd worden. Het gevoel hebben niet welkom te zijn en niets waard te zijn.

Klink nu allemaal zo negatief. En dat is het ook. Heb je dit echt ook ervaren is dit herkenbaar voor jou? Het kan zijn dat jij dit  echt wel je leven lang met je mee draagt.  Ook als je al volwassen bent. De nare klanken van negatieve uitspraken blijven je partner spelen.

Misschien heb je in je opvoeding geleerd gekregen om maar beter je mond te houden. Als er toch geen aandacht voor jou is als toch niemand wilt weten hoe het werkelijk met je gaat, dan hoeft ook niet iedereen te weten hoe jij je voelt en wat je denkt. Is het zo, dat als jij zwakte toont ook betekend dat je daarna niet meer als volwaardig wordt gezien? Eenmaal zwak zijn, altijd een zwakkeling? Nou is dat zo? Ik denk het niet. Misschien dat dit je zo is ingeprent, dat jij dit nu nog steeds gelooft.

Misschien in je jonge jaren als kind al gegroeid. Het grootste deel van je leven ben je eigenlijk opzoek naar, Hoe moet ik Leven. Je krijgt in je school-jaren niet geleerd hoe je met jezelf en je situatie omgaan. Hoe je met je emoties moet omgaan. Hoe sterker in je karaktereigenschappen kan worden, zelfvertrouwen krijgen en je persoonlijkheid moet leren kennen. Als kind, als puber, als volwassenen. Als  vriend/in  getrouw als man en vrouw als ouder van je kind/eren. Dat zijn fasen in je leven die veranderen steeds weer. Ben je het een de boven, staat de andere uitdaging voor je neus.

Meestal blijven de negatieve reactie bij je hangen in je herinneringen. Ben je benoemt tot een aansteller, een zeur, te gevoelig, lastig, moeilijk, stommerik, huilebalk zit je weer te huilen, jij bent lastig, hou op en ga weg. En ga maar door….. Zelf in je volwassen zijn dringt het nog tot je door.

Dit en nog meer zijn ongezonde ingrediënten die in je hersenen gedropt worden, in je eigenwaarde  en in je leven zijn toegevoegd. Soms misschien ongewild en onbewust. Op een dag stopte je met uiten. Je mond wordt energetisch gesnoerd. Dat betekend dat je steeds stiller en stiller wordt. Je raakt er langzaam aan gewent om jezelf niet meer te laten horen. Dus draag jij innerlijke je lasten stilletjes met je mee.

.Als jij jezelf hierin terug ziet en je wil veranderen, dan is er ruimte voor inzicht en begrip om jezelf goed te willen leren kennen. En de veranderingen toe te passen aan je leven. Jijzelf moet je deze negatie ingrediënten omzetten in herkennen, erkennen een plaats in je verleden geven en het ‘loslaten’. Opzoek gaan naar, wie ben IK, wat wil IK, wat moet IK doen om te veranderen en hoe kan IK dat bereiken. Leer jezelf goed kennen. Zie jezelf als je beste vriend die er voor je is. Wees lief voor jezelf. Stop met doemdenken, negatieve gedachten toe te laten die je bang en onzeker maken. Jij bent de denker, jij moet uitmaken waar je aan denkt. Wat voel ik, wat doe ik, waar ben ik mee bezig. Wees je bewust van je denken, doen en laten.

Bouw aan je energie door deze te verdelen over de dag en maak keuzen met wie wil jij omgaan. Wie is goed voor jou en van wie krijg  jij energie en wie maakt misbruik van jou. Laat mensen los die niet goed voor je zijn. Als jij ze niet kan verlaten, laat ze dan niet meer toe in je gevoelsleven. blokkeer alle gedachten en uitspraken die van hun afkomstig zijn.

Volgend bericht; Overgevoelig-zijn.

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties