Jezelf onderdrukken gebeurt terwijl jij het misschien niet zo indirect in de gaten hebt.

Het kan zijn dat je onbewust te veel kijkt naar wat die andere allemaal wel doen, wel kunnen, wel weten, wel lukt en, en, en. Jezelf onderdrukken is ook jezelf wegcijferen. Het kan ook aanpassen zijn in de negatieve zin. Van ik kan het niet. Of, ik heb geen keus, of dat gaat nu niet. Of mijn situatie, partner laat dit nu niet toe. Ik heb nog kleine kinderen thuis. Of ik kan dit niet permitteren heb ik geen geld voor. Het is niet de bedoeling jezelf tegen te werken maar juist MET jezelf te werken om het leven aangenamer te maken.

Wil je veranderingen in je leven brengen, begin dan bij jezelf. Als je merkt dat het niet niet lekker loopt zoals het nu is, verander je denken je doen en laten, dan ga je andere keuzes maken en dan veranderd je situatie en je leven. Dan kijk je uit naar, wat kan ik wel en hoe pak ik dat aan.

Blijf niet op de bank hangen maar zorg voor bezigheden. Negatieve gedachten aan de kant ermee daar schiet je niks mee op. Durf veranderingen in je leven te brengen dan houd de zelfonderdrukking ook op. Wil je hier verandering in brengen dan moet je jouw gedachten hierover en je daden aanpassen. Iedere dag in je leven toepassen.

Weet dat je niet iedereen kan en moet please. Zet jezelf eens op de eerste plaatst. Als het goed met jou gaat dan gaat het met de rest ook beter. Stel grenzen. Jij moet aangeven tot hier en niet verder. Neem voor jezelf ook eens een time-out. Tijd voor jezelf. Wie ben jij? Je bent niet alleen maar de vrouw of de man van je Partner. Of De Ouder van je kind-ren. Jij hebt ook bestaands-recht en recht op je eigen leven. Je eigen sociaal-leven. Maar daar moet je zelf voor opkomen.

Wachten en hopen tot iemand anders jou dit geeft, is een verloren hoop.

Volgend bericht; Eigenwaarden en zelfbeeld;

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties