Ik heb voor mij zelf een weg gevonden om een positieve draai aan mijn leven te geven. Misschien is dit ook een weg voor jou? Dit zijn mijn gedachten hier over.

Bewust leren leven. 

Wil je veranderen, dan heeft dit geduld, inzicht en tijd nodig. Wees je ervan bewust dat je zelf veel kunt doen. Bewust leven is kiezen voor jezelf. Als je kiest voor jezelf ben je geen egoïst. Kiezen voor jezelf komt ook ten goede aan een ander.

Je moet je bewust worden van je geest, je lichaam en je energieën. Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen? Je moet alert zijn op je denken, je gevoel, je overgevoeligheid en je doen en laten. Dat is nodig om stukje bij beetje weer contact met jezelf te krijgen en het vertrouwen in jezelf terug te krijgen. 

Om je lichaam en geest beter te leren kennen, heb je stilte en rust nodig. Dan neem je alles beter in je op. Stilte en rust leren je juist te voelen en te luisteren naar je lichaam en geest. Stilte en rust geven je het geduld om rustig te worden, om zo te kunnen relativeren en te ontspannen. 

Ontspanning is nodig om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen en jezelf weer in evenwicht te brengen. Er zullen nog vele oefeningen geplaatst worden maar een begin moet er zijn. Het begint bij het toelaten van stilte en rust, ontspannen zijn. Dan neem je alles veel beter op.

Om te kunnen fietsen heb je moeten leren je evenwicht te bewaren. Je hebt concentratie voor je lichaam en geest nodig, om te weten waar je mee bezig bent. Je hebt ontspanning nodig om je gespannen spieren te leren herkennen en deze vervolgen ook weer te kunnen ontspannen. Het is iets wat je moet oefenen. Als je niet weet hoe het moet, kun je dit ook niet voor jezelf doen. Gespannen spieren kunnen niet goed zijn voor je lichaam, en ook niet voor je geest.

Als je rust brengt in je geest en in je denken, dan kun je rustig blijven en iets beter relativeren. Dat lukt niet met een verwarde geest. En je geest is verward als je stress hebt.

Ontspanningsoefeningen zijn goed voor ieder mens.

Natuurlijk is alle begin moeilijk, maar resultaten zul je zeker op de langere termijn bereiken. Beschouw het als een investering in je huidige – en je toekomstige leven.

Volgend bericht. Ontwikkeling van bewustzijn.

0
Laat hier een reactie achterx
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties