Tegenwoordig leven we vaak in grote rusteloosheid. Onwetendheid is vaak de oorzaak van onbegrip, chaos, disharmonie en uit balans zijn. Hoe ben jij onderweg op jouw levenspad? Ga je te snel en doe je te veel? Loop je te hard van stapel in een te hoge versnelling? We zijn gewend geraakt aan het gehaaste, drukke leven. We zitten vaak direct in de 5de versnelling. Het gaat echter niet sneller dan snel, ook al zouden we het liefst alles tegelijk willen doen; Het huishouden, werk, bezoek, winkelen, koken, kinderen in bad en bed. Voor je het weet is het 20:00 uur en lig je bekaf op de bank. Na een nacht slapen begint er een nieuwe dag, terwijl je eigenlijk nog niet uitgerust bent van de vorige. Hoe lang wil je dit nog vol kunnen houden? 

De 3de versnelling is voor jou momenteel al erg hoog. Daarbij alles tegelijk willen doen is echt te veel. Zet jezelf maar eens even uit. Kijk bewust naar jezelf en vraag je af: “Waar ben ik mee bezig?” Houd jij je bezig met het lijden? Kijkend naar wat niet meer kan. Dat is niet helpend. Door te ontdekken hoe je beter met jezelf om kan gaan, gaat je innerlijke strijd gegarandeerd verminderen. Hoe kan je verwachten dat jouw lichaam gezond wordt, als je gedachten niet gezond zijn? Als jij op een gezonde manier over jezelf denkt, is de kans kleiner dat je in een negatieve spiraal van angst, onrust, twijfels en depressies terecht gaat komen. Gezond denken is het beste medicijn. 

Doe een stapje terug. Pak de rust, zodat gedachten even uitgeschakeld kunnen worden. Afkicken van die haast en drukte is een prioriteit. Leven vanuit pure ‘Wilskracht’ vergt te veel levensenergie. Doe dit niet (meer). Kijk niet naar wat de toekomst je zal brengen, maar doe je ding. Neem ter plekke beslissingen, afhankelijk van hoe jij je voelt.

Leef in Het Moment.

Wil jij leren om je inzichten in te zetten in het leven van alle dag? Begin dan met terugschakelen en je versnelling in zíjn 1 de zetten.  Langzaam laten rollen en je dag beginnen. Weet dat je energie gebruikt zal worden om uiteindelijk toch daar te komen waar je moet/wil zijn.  Het is aanpassen en op jezelf letten. Jij bent de chauffeur en bedient de versnelling. Jij bent de baas over je denken, je doen en laten en over de keuzes die je maakt. Het is jouw leven. Jij moet het doen. Jij geeft aan wanneer het tijd is om te stoppen nog voordat je bovenop de rem moet trappen omdat je te hard van stapel loopt. Beheers zelf je besturing je snelheid je energie en je gedachten. Met een rustig hoofd en in balans kan je veel makkelijker jouw lessen leren en deze in je opnemen. Wanneer je iets wil bereiken hoor je altijd bij het begin te beginnen. Dat is de basis. Te beginnen bij je gedachten. Heb je die onder controle dan kan je wijsheid en inzicht in je opnemen. Inzicht geeft begrip. Probeer de volgende 3 stappen te volgen om regie over je “versnelling“ te krijgen.

 1 Wat zijn je gedachten?

2 Krijg hierin inzicht en ga ze begrijpen

3 Ga de geleerde inzichten toepassen in je leven

Volgend bericht; Gedachten krachten