Gronden/ aarden is om geestelijke en lichamelijk beter in je lijf te zitten.

Gedachten krachten gebruiken. In het hier en nu te zijn.

Je voelt duidelijk een verschil als jij NIET goed geaard bent.

Enkele voorbeelden van niet goed geaard zijn:

Sommige mensen voelen zich niet echt veilig in hun lichaam, beetje zweverig zijn. Een beetje doelloos zonder doel de dag door gaan en geen controle over zichzelf hebben. Evenwicht-stoornis voelen. Die snel afgeleid zijn en zich niet goed kunnen concentreren. Die onzeker, nerveus en angstig zijn. Soms negatieve gedachten hebben. Slecht slapen en zich onrustig voelen. Erg emotioneel zijn en snel huilen. Zich soms verwart voelen, last van buikpijn, hoofdpijn en vaker spontaan diare hebben. Voelen zich verdrietig en eenzaam. Veel twijfelen aan zichzelf en zelf geen keuze kunnen maken. Voelen zich nog al snel overzien, aan de kant gezet in de steek gelaten minder dan iemand anders. Twijfelen aan hun kunnen en aan hun kracht.

Dit lijstje zal best langer kunnen zijn. Als dit herkenbaren voor je is. Als jij je hierin herkend. Ben je NIET goed geaard/gegrond. Wij overgevoelige personen hebben dit juist meer nodig in het leven van alle dag dan zeg maar “normale” personen.

Een oefening om je te gronden te aarden.

Ga staan, voel je voeten op de grond.

Voel de onderkant van je voeten je hakken je tenen. Voel deze heel bewust, heel geconcentreerd de aandacht geven.

Stel je voor dat, dat jij aan de onderkant van je voeten wortels hebt die heel diep de grond in gaan. Heel diep. Voel het stel het je voor dat het zo is. Net als een boom heb jij wortels die heel diep de grond in gaan. Voel je alsof jij een boom bent. Voel dat jij daardoor stevig op de grond staat. Voel het steeds steviger en steviger. Ga iedere keer met je gedachten naar je voeten, wortels, grond. Vast en steeds vaster. Stel je voor jij BENT die boom met die vast stevige wortels. Je kan eens aan de wortels trekken en vast pakken je vast grijpen in de grond. Zodat JIJ stevig op aarde staat.

Dat moet je vaker oefenen en ook echt serieus voelen. Zo vaak als je wilt oefenen want dat wat jij oefent en de kans geeft tot slagen zal je ook veel profijt hebben en je steeds beter en beter je in JE LIJF gaan voelen. Jij voelt jezelf dan. Je voelt je kracht en kracht vertrekt je in hoe jij in “het” leven staat. Dit is een basis begin van vele andere oefeningen die jij je eigen kan maken die je helpen om goed met jezelf en in je leven te staan.

Volgend bericht 

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties