Gevoelens van onzekerheid worden opgewekt door onze wijze van denken.
Wanneer we onze gedachten voortdurend richten op sombere verwachtingen van wat er zou kunnen gebeuren, zal dit ertoe kunnen leiden dat we ons steeds onzekerder gaan voelen.

En wat nog ernstiger is: Het is mogelijk dat wij door de kracht van ons denken juist die omstandigheden te voorschijn roepen die we vrezen. Gebrek aan zelfvertrouwen is blijkbaar een van de grote problemen die de mensheid plaagt. Mensen die innerlijk bang zijn. Die tegen het leven van alle dag opzien. Ze lijden aan een diep gevoel van ontoereikendheid en onzekerheid, zodat zij aan hun eigen krachten kunnen gaan twijfelen. 

Mensen die hun binnenste wantrouwen om verantwoordelijkheid te dragen of kansen waar te nemen, worden geplaagd door een vage duistere vrees dat er iets mis zal gaan. Ze geloven niet in zichzelf en wantrouwen daardoor hun eigen vermogen om zelfstandig te zijn. Daarom proberen ze met iets minder tevreden te zijn dan waartoe ze daadwerkelijk in staat zijn. 

Wachten op misschien een makkelijke manier heeft geen zin. We willen natuurlijk allemaal geluk hebben. Geen stress, plezierig werk, een goede relatie, anderen beter begrijpen, geen ergernissen, etc.. Er bestaat maar 1 iemand die dit voor jou kan veranderen en dat ben jij zélf. Het kost je inspanning en doorzettingsvermogen, en geduld dat is zeker. Verander je gedachten dan verandert je houding en ook je kijk op je leven. 

Schep dus positieve gedachten, moed en vertrouwen.

Volgend bericht; Overgevoelige personen.

0
Laat hier een reactie achterx
1 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties