Aandacht geven, aan die personen die aandacht opeisen.

Als anderen aan je vragen, vragen en vragen dan zijn dat: opeisers, meelifters. Die liften op jouw energie.  Ze vreten jouw energie. Ze eisen, wil je naar mij luisteren? kan je even komen? waar ligt dit en waar ligt dat, wat moet ik doen? heb je dit of dat voor mij? help mij even?, doe dit even voor mij, doe dat even voor mij?

Vragen, vragen en vragen. Dit type mensen moet je in de gaten houden: Het zijn: meelifters. Ze liften mee op jouw energie. Als jij je daar mee bezighoudt en deze vragen blijft beantwoorden en met ze blijft mee rennen dan geeft jij daardoor je energie weg. Jij bent straks moe en futloos en vraagt je af hoe komt het dat je zo moe ben. Waarschijnlijk komt er geen energie van deze meelifters en eisers terug en doen ze niets voor jou. Denk hier eens over na………Het is waar dat jij door deze meelifters deze eisers jouw energie kwijtraakt. Hulp geven moet ook van beide kanten komen net als vriendschap. Ik doe iets voor jou en jij doet iets voor mij. Als het alleen maar geven is van één kant en er komt niks terug, dan ben jij je energie aan het verspillen. En vergeet niet: Ook door NEE te zeggen kun jij verhelpen dat jij te veel weggeeft.Energie, dus hulp die retour komt, moet je ook aannemen. Doordat je toelaat dat anderen iets voor jou doen, kan zo jouw energie worden bijgevuld. Dat kan op veel verschillende manieren terugkomen: Zij die hulp aan jou aanbieden, zij die vragen: kan ik iets voor je doen, boodschappen halen of helpen in het huishouden?

Of bijvoorbeeld:

Jou eens ergens mee naar toe nemen, gezellig koffiedrinken, leuke gesprekken met elkaar hebben, samen lachen en samen iets leuks doen. Naar je luisteren om jou de aandacht te geven en dus een luisterend oor bieden.Mensen die je het gevoel geven tijd voor je te hebben. Die je laten weten ik mag je graag, jij bent voor mij belangrijk. Mensen die jou het gevoel geven, ik heb niets van je nodig. Deze mensen zijn de mooiste gevers. Geven energie en dat is een fijn gevoel.

Volgend bericht; Kan dat? Ja, dat kan.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties