ENERGIE.

Beïnvloed zijn door het energieveld van iemand anders. Kan dat? Ja, dat kan. Mensen zitten constant met hun energie bij andere mensen. Wist je dat? Soms gebeurt dit ook onbewust. 

Hoe gebeurt dit en waarom,…….Om ze af te tasten, hoe ze zich voelen en waarom. Dat je het onbewust doet. Het kan ook een vorm van aandacht vragen zijn. Of bemoeizucht. Of dat jij iemand bent die heel snel medelijden heeft met iemand anders. Dan ga je helemaal op in de energie van die persoon. Het kan zijn dat jij de pijn de emotie voelt van die persoon. Dat kan je ook nare ervaringen meegeven. Als die persoon een heel triest, emotioneel of negatief verhaal heeft of angst heeft, zorgen, verdriet en ellende. 

Als jij er TE ver in meegaat, dan neem jij als het ware die gevoelens over. Het kan zijn dat jij je eerst goed voelde. Dus dat je na het bezoek/gesprek veel emotioneler bent. Je kan een druk op je voorhoofd voelen of misselijk zijn. Je kan je moe en uitgeput voelen. Neerslachtig zijn. En dan vraag jij je af, waar komt dit vandaan? Ja, dat kan daardoor komen. Als jij je de problemen van anderen aantrekt, dan voel en heb je ze ook. Maar dat is niet de bedoeling. Maar dit komt door je overgevoeligheid. En omdat je niet weet (dus niet bewust bent) dat jij openstaat voor deze indrukken. Voor de gevoelens van andere mensen. Is dit wel nodig om zo iemand te zijn die meevoelt en empathie heeft voor iemand anders.  Nee, dat is niet nodig. Maar het is wel nodig om je bewust te zijn dat het mogelijk is. Je bent tenslotte in de energie van iemand anders. Bewust of onbewust. Je mag best meeleven met het verdriet en zorgen van iemand anders. Maar het moet niet jouw probleem worden.  Voor jou is het goed om te leren dit te erkennen. Probeer je deze les te herinneren en alert te zijn als je weer verzoeken krijgt van zo’n persoon die bij jou zijn/haar hart komt luchten.

Hoe voel jij je voordat de persoon kwam?

In hoeverre trek jij je haar/zijn verhaal aan?

Voel je emoties tijdens het gesprek?

Hoe voel jij je als de persoon is vertrokken en daarna nog?

Ga hier eens op letten. Er zijn taken/lessen voor om hiermee om te gaan. Die vertel ik je als je wilt meedoen aan deze taak.  Je moet je bewust worden wat jij doet en reageert en waarom.  Mijn berichten lezen is niet voldoende/afdoende. Je moet het in de praktijk brengen en ervaren; dat is bewustzijn en dat is leren.

Volgend bericht;  Personen die aandacht opeisen.