DEEL 8

Ik wilde verder met mijn leven. Mijn zoon was al volwassen en had zijn eigen leven al opgebouwd.  Ik wilde mijn leven veranderen, groeien. Ik wilde verder. Mijn relatie was van mijn kant uit, meer gegroeid naar een broer/ zus relatie. Hij wilde na 23 jaar huwelijk niet veranderen, volgens hem moest het zo blijven zoals het was.

In een relatie moet er gelijkheid zijn anders werkt het niet. Het moet synchroon lopen. Je merkt het dan ook in je kracht, energie en lijf.

Omdat hij niet mee wilde veranderen, belemmerde hij mij in mijn verdere ontwikkeling. Ik voelde mij steeds meer gevangen en tegengewerkt. Dat heeft er voor gezorgd dat ik mij steeds meer los van hem maakte. Uiteindelijk liep dit uit op een scheiding. Ik verlangde zo naar vrijheid.

Ik heb toen echt voor mijzelf gekozen. Terwijl ik toch moeite had om te zien dat ik mijn ex-man leed bezorgde. Hij wilde niet scheiden en ook niet alleen verder gaan. Hij was daardoor ongelukkig en dat was mijn schuld. Zo heb ik dat jaren gevoelt. Ik wist ook dat ik dit wel moest doorzetten.

Jij bent niet beter dan iemand anders.

Die iemand anders heeft een ander levenspad dan jij. Laat bij de persoon wat hoort bij die persoon.

Daarom is die ander niet minder. Als je dit kan begrijpen en accepteren is dat loslaten. Wat je loslaat zal je niet belemmeren. Probeer dat ook niet te veranderen.

Het is hun eigen verantwoordelijkheid niet de jouwe.

Laat bij anderen wat bij de ander hoort. Kijk jij alleen naar hetgeen wat bij jouw hoort. 

Dat heeft wel een tijd geduurd, maar ik had goed geïnvesteerd. Het bracht mij begrip, kennis, inzicht en doorzettingsvermogen. Ik leerde meer over mijzelf en mijn krachten dan ik er ooit over had nagedacht.

Dit soort situaties kunnen op elke leeftijd voorkomen, maar de meeste triggers ontstaan al vroeg in je leven.

Het allerbelangrijkste was, het bewust zijn. Ik was mij bewust wat ik voor mijzelf kon doen om mij te helpen. Ik moet mezelf redden. Iedere dag legde ik mijzelf oefeningen op om bewust meer contact te maken met mijn lichaam. Zo kwam ik in balans met mijn gedachten en mijn lichaam.

Verbinding geeft je kracht.  Sta jij in je kracht dan kun je waardevolle doelen in je leven bereiken.

Ik mediteerde iedere ochtend-vroeg, voordat de drukte van alle dag in beweging kwam. Iedere dag zei ik heel overtuigend tegen mijzelf. #Iedere dag gaat het met mij in alle opzichten steeds beter en beter en beter. 10 keer iedere dag. En zo was het.

Lukt het je dat stuk van jezelf, dat je kwijt bent geraakt, weer te integreren in jezelf dan doe je weer mee op je eigen krachten. Door je eigen beslissingen te nemen. Je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven. Dan ben je weer in verbinding met jezelf en met anderen.

Ik kwam steeds meer bij mezelf en ik voelde steeds meer dat ik leefde dat ik meer kon doen. Zo begon ik in 1996 met schilderen Encaustic Art. Mijn éérste expositie was een succes en vele volgden. Ik had het gevoel dat het steeds beter en beter met mij ging. Later had ik jarenlang een eigen kunstgalerij in Heerlen. Het bewust bezig zijn liet mij zien hoe mooi het leven kon zijn. Ik was verliefd en gelukkig getrouwd.

Je wil erkenning, gezien en gehoord worden. Doordat je gezien wil worden, door je familie, vrienden, baas en collegea’s zal je gaan streven, streven naar ambitie’s. Je wil gezien worden. Als dat niet via je karakter gaat dan neem je een positie aan die je laat zien door je werk of creativiteit.

Daarmee krijg je bewijsdrang. Die zet je om in ambitie’s.

Vervolg deel 9 Wie is Lieky van der Velden; 

0
Laat hier een reactie achterx

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties