DEEL 6

Ik werd toch afgewezen. Ze waren niet echt geïnteresseerd in mij. Dat was duidelijk te voelen (dus zonder iets te zeggen). Ik begreep dit niet. Eigenlijk zocht ik de schuld  dan maar weer bij mijzelf.Alweer een afwijzing. Alweer een herhalingspatroon.

Dit zijn allemaal voorbeelden. Misschien herken jij als lezer wel iets vanuit je eigen leven. Het is hun eigen verantwoordelijkheid niet de jouwe. Buitensluiten is Funest. Je wil er graag bijhoren en geaccepteerd worden. Maar jij voelt je misschien niet een gelijke, maar je wil er wel bij horen, gezien en gehoord worden.

Een voorbeeld is. Je schuldig voelen als het goed gaat met jouw, maar niet je broer of zus. Dan kan het zijn dat jij je klein maakt, of minder verteld over hoe goed het met je gaat. Dat klein maken is niet zijn wie je bent.

Buitengesloten worden komt op iedere andere manier terug in mijn leven.

Verbannen worden, weggestuurd, buitensluiten, afgewezen worden, dit is allemaal niet goed genoeg zijn.

Over rouw werd nooit gesproken. Niet zeuren, niet klagen maar doorgaan.

Een rouwproces dat niet verwerkt wordt blijft zich herhalen. Dat is rouw die is weggestopt. Niet verwerkte rouw zal zich steeds weer herhalen. Op verschillende manier maar het is een terugkerend proces.

Tussen vreugde en geluk was een breuk gekomen. Het voelde voor mij alsof er geen geluk voor mij was weggelegd. Deze ervaringsweg, heeft mij laten inzien dat ik mezelf allang had verlaten, door niet te weten wat ik voor mijzelf kon doen en hoe ik moest leven. Ik wist wel ik mij gelukkig mocht voelen, maar zo voelde het niet. Een innerlijk drang in mij dreef mij misschien wel onbewust naar de afgrond om mij vanuit daar te laten weten tot hier en niet verder. Ik moet het voor mijzelf en mijn kind opnemen. tegen al deze tegenwerkingen. Ik zag het als tegenwerking maar later besefte ik, dat dat niet het geval was. Het is geen tegenwerking maar onwetendheid.

Daardoor ga je zelf een eigen geknutseld patroon ontwikkelen, om het maar uit te houden. Het kan zijn dat je iets onhandigs onderneemt of andere keuzes gaat maken. Het gaat even een tijdje goed met je, maar daarna zal jij je zelf saboteren. Dat zal je belemmeren om goed te functioneren, omdat jij jezelf als een eigen individu ziet. Je hebt geen verbinding met je zussen-broer, die niet zo’n goed gelukkig leven hebben.

Toen ik dat besefte realiseerde ik mij dat ik opzoek moest gaan naar wie IK eigenlijk ben. Wie ik was, dat wist ik wel. Maar die persoon wilde ik niet meer zijn. Ik wilde begrijpen waarom mijn leven was zoals het was. Ik wilde niet meer denken #dan heb ik Pech gehad.” Langzaam werd ik mij bewust dat ik me moest losmaken van alles wat mij belemmerde en mijn leven moeilijk maakte. Hoe dat wist ik niet, maar ik was vast besloten dit te gaan uitzoeken.

Vervolg, Deel 7 Wie is Lieky van der Velden;

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties