DEEL 2

Terug in de tijd op het Levenspad, mijn eigen ervaringen.

Als kind was ik al overgevoelig, erg emotioneel, schrikachtig, rustig en liefdevol. Ik lachte als ik blij was, ik huilde als ik bang was. Ik was onrustig als ik sliep en als er stress was. Ik voelde mij ziek als ik niet in balans was. Ik was onzeker als ik mij niet veilig of geborgen voelde. Ik had last van drukte, veel lawaai en plotselinge veranderingen die ik niet zag aankomen. Dat haalde mij totaal uit mijn energie.

Vaak vinden triggers hun oorsprong in je jeugd.

Liefde en angst waren de enige emoties die ik kende. Er was of liefde te voelen of angst. Ik was een dromer. Leefde graag in een fantasie wereld. Dat was op school ook opgevallen en de juf was het daar niet mee eens. Betrapte ze mij op staren of suffen, dan kreeg ik een draai om mijn oren en zat ik plots weer in de werkelijkheid.

Ik was  ongeveer 6 jaar toen ik voor het eerst serieus werd afgewezen op school  waardoor het onveilig gevoel binnen sloop en zich vast wortelde.

In de schoolvakantie werd ik van huis uit, uitgeleend aan verschillende familie leden. Bij een van de Oom’s en Tante’s met neefjes en nichtjes.

Ik wilde niet het gevoel toelaten ik werd weggegeven. Mijn moeder had het moeilijk en ik wilde haar niet tot last zijn. Ik wilde lief zijn en gehoorzamen. Meestal huilde ik mij stilletjes zelf inslaap.

Jezelf verstikken omdat je niemand om hulp durft te vragen maar jezelf daardoor onzichtbaar maken.

Iedere ochtend na het wakker worden was het eerste wat ik deed, uit het raam kijken. Dan zag ik aan de tuin bij wie van de familie ik deze keer terecht was gekomen. Na enkele dagen of weken werd ik dan weer opgehaald om naar huis te komen.

Vaak vinden triggers hun oorsprong in je jeugd. Een trigger kan bijvoorbeeld zijn: niet gehoord of gezien worden, verlies, geen binding ervaren, niet tot last willen zijn een (dreigend) conflict dat je tot vluchten aanzet. etc. Veel later herkende ik de triggers terug. Lezers: Herken je eigen emotionele triggers uit jouw jeugd.

Enkele maanden na de scheiding van mijn ouders, stierf onverwachts mijn moeder op 50 jarige leeftijd. Ik was de jongste dochter, amper 15 jaar. Dat veranderde mijn leven van alle dag. Het verdriet was intens.

Wie zou er verder voor mij zorgen en mij beschermen? Wie gaat mij leren om hiermee om te gaan? Wie helpt mij om volwassen te worden? Ik groeide verder op met mijn zussen en mijn broer. Ik zag ook hun verdriet en gemis. Ik schreef in mijn dagboeken over mijn gevoelens, twijfels en angsten. Een schreeuw naar aandacht maar niemand die dit hoorde.

Vervolg deel 3 Wie is Lieky van der Velden;

0
Laat hier een reactie achterx
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties