• De zonnevlechtchakra

De derde chakra en bevindt zich qua hoogte net iets boven de navel en dan meer naar binnen in onze buik. Als je last hebt van je zonnevlecht dan straalt dit uit naar je hele lichaam en beïnvloedt ook je gedachten. Mensen die sensitief zijn kunnen last hebben van de zonnevlecht-energie. Dan is je chakra ‘uit’ balans.  Meestal zijn de indrukken van buitenaf onbewust. Dan heb je niet in de gaten wat je doet en welke indrukken jij vrijwillig toelaat. Ongecontroleerde gedachten en gevoelens, emoties, beïnvloeden je hele lichaam en je energieveld. Onbewust indrukken invoelen betekent: je neemt alles in je op. Het negatie en het positieve. Als we ons openstellen voor de meningen van anderen en de gevoelens, emoties van anderen invoelen, dan gaat dit gepaard met en door de zonnevlecht-chakra. Als jij je daar niet van bewust bent, vraag jij je vroeg of laat af, waarom voel ik mij zo naar. Waar komt dit vandaan.

Ben je uit balans dan uit zich dit in: 

Emoties en angsten kunnen sterk opkomen. Je gaat je futloos en onzeker voelen en je meer terugtrekken. Je kan je ziek voelen, griepverschijnselen, buikpijn maag-van-streek, druk op je voorhoofd, migraine en extreme misselijkheid. Dat kan je negatief beïnvloeden, je gedachten slaan een beetje op hol, zenuwachtig, onzeker, een paniekerig gevoel. Hyperventilatie, diarree, een zweetuitbarsting. Je energie zakt naar het niveau nul. Je lichaam bibbert. Je raakt als het ware overstuur. Die dag en de dagen erna zal je op zoek moeten gaan naar stilte en rust om bij te tanken.  

Als je uit balans bent dan gedraag jij je anders. Je bent en voelt je niet op je best. Waarschijnlijk maak je je druk om wat andere mensen van jou denken. Je bent bang dat ze jou niet goed genoeg vinden. Twijfel om je angst, twijfels om je emoties te laten zien. Om liefde met anderen te delen trek je in twijfels. Je bent dan eerder oppervlakkig. Het opkroppen van emoties en het niet uiten, kunnen uiteindelijk leiden tot angst, woede en verdriet. Dat maakt je weer onzeker, je bent makkelijk te manipuleren en je hebt weinig discipline en weerstand.

Als dit chakra uit balans is, ben je bang voor veranderingen en blijf je in de ‘comfort zone’, zo heb je eerder een gevoel van bescherming. Eigenlijk bekritiseer en beoordeel je jezelf en daarmee wijs je jezelf af. Jouw zonnevlecht raakt hierdoor uit balans en je lichaamskracht, energiekracht en wilskracht wordt verzwakt. Dit uit zich niet alleen in fysieke situaties maar ook mentaal. Als je constant tegen jezelf blijft zeggen dat je ‘het toch niet kunt’, wordt de stap om het echt te doen, steeds groter.

Is de zonnevlecht in balans, 

Dan voel je je prima, energiek, zelfverzekerd, daadkrachtig, doelbewust en ondernemend. Je hebt veel wilskracht en maakt makkelijk beslissingen. Je bent zelfbewust en vanuit die bewustwording kloppen de keuzes die je maakt. Ook accepteer en erken je jezelf, waardoor je innerlijke kracht volledig tot zijn recht komt. Uitdagingen ga je aan omdat je je bewust bent van je kracht. Je kunt jouw energie dus in daden omzetten. Dat ga je uitstralen. Vrienden voelen dat ze bij je terecht kunnen. Al met al is het belangrijk dat jij je bewust ‘wordt’ van deze chakra.

Volgend bericht