Spirituele therapie,

Wat hebben  CHAKRA’ S voor een invloed?

Hoe meer ik mij bezig hielt met mijn geestelijke en lichamelijke gestel, merkte ik steeds meer wat het deed aan mijn chakra’s en mijn energie leven. Het ene met het andere verbonden is. Dit weten bracht bij mij een fundamentele wijziging tot stand.

Deze inzichten verwerkte ik in mijn werkboek en een dagboek, tot een herhaalde methode van lichaamsgerichte therapie. Het werken met energie kwam steeds meer centraal te staan in mijn leven.  Het is een levensovertuiging geworden waar ik niet meer omheen kan en ook mijn ogen niet meer voor sluiten kan. Hieruit ontwikkelde zich een vorm van spirituele therapie, welke ik over droeg aan anderen. Door Oerdansen die ik zelf met muziek en beweging ontwikkeld had, een balans vinden tussen lichaam en geest door trommelende Afrikaansmuziek. Om bezig te zijn met je lichaam en geest ontwikkelen, is bij mij altijd een onderdeel geweest van mijn leven.

Ik vergelijk dit wel eens vaker met; Als je een mooie auto hebt die er prachtig uit ziet, dan wil je dat ook zo houden en verwacht je dat hij je van A naar B brengt. Dan hoort er ook een goed functioneerde motor in. Maar dan moet je er wel zelf voor zorgen dat deze goed blijft lopen, en onderhouden of niet? Als de bougies van de motor niet goed is dan heb je een probleem. Dat is met je chakra, s ook zo. Je hebt niet alleen een goed lichaam nodig maar ook een goed functioneerde motor en dat zijn jouw bougies, je chakra’s. Als de motor van je auto aan de bougies een probleem heeft zal je dat merken omdat hij ergens gaat haperen of er helemaal mee stopt. Bij je chakra, s is dit ook zo ergens ga je merken aan je lichaam dat er een probleem is, en dat laten je chakra’s je weten die seinen dit door. 

Als je niet serieus bezig bent, maar het meer voor lala neemt, ben je wel ergens mee bezig maar de essentie laat je liggen. En daar kom je niet verder mee.  Je beschikt over alles wat je nodig hebt voor je ontwikkeling als mens als je energie maar vrij kan stromen. Je hebt ter beschikking een heel systeem van energieën, energiebanen en chakra’s; als het je lukt hiermee bewust om te gaan. Groei en bewustzijn betekenen het vrij maken van deze energie uit de greep van het onbewuste.

Je ontdekt je eigen mogelijkheden en er ontstaat lichaamsbewustzijn. Wanneer je vertrouwd wordt met je eigen energie en leert omgaan met je mogelijkheden, groeit het zelfbewustzijn. Je komt steeds dichter bij jezelf. Jouw persoonlijkheid. Dat is wat mensen in je zien. Je zult met elk van je grenzen geconfronteerd worden. Gewoonweg omdat er steeds iets is waar je liever niet aan wilt beginnen. Je wilt misschien wel iets moeilijks omzeilen. Maar juist daar moet je doorheen. Zo gauw je iets herkent en erkent en bereid bent los te laten, komt er beweging in dan verdwijnt het.

Als je je vast klampt of bang bent en denkt die grens vind ik eigenlijk wel fijn, die dient mij heel goed. Dan beperk jij jezelf. Zolang jij iets moeilijk blijft vinden en omschrijven, maak je het ook moeilijk. Jij verzet je dan tegen veranderingen. Toch moet je je weg erdoorheen voelen. Als jij alleen maar denkt het is zo moeilijk, vraag je dan eens af, wat ben je dan aan het scheppen?

 Volgend Bericht;   WIE IS LIEKY VAN DER VELDEN.  https://lotgenotencentrum.nl/a-wie-is-lieky-van-der-velden-eigenlijk/

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties