Wat is bewust leven?

Bewust leven is je volledig bewust zijn van het hier en nu. Wat denk ik, wat voel ik, en wat kan ik hieraan doen ik?
Jezelf leren kennen, hoe doe je dat om zonder oordeel te kijken naar emoties en je overgevoeligheid. Je traint je om je aandacht te houden bij  hetgeen je mee bezig bent op dat moment. Activiteiten als afwassen, strijken, breien en haken zijn enkele mooie voorbeelden waarbij je de automatische piloot aan hebt en je gedachten heel gemakkelijk ongemerkt de vrije loop krijgen en afdwalen (zonder dat je er erg in hebt). Dus niet doen. Blijf je focussen en houdt je gedachten (aandacht) erbij. Je wordt als het ware je eigen observator, kijken naar jezelf. Door bewust te zijn van je denken, je doen en laten ben je ook bewust van de keuzes die je maakt. Dwaal je af of blijf je bewust reageren.
Dat is bewustzijn.

Je hebt dan beter inzicht in wat er aan de hand, waardoor je dan ook alerter bent als onverwachte gebeurtenissen op je afkomen; die herken je dan ook eerder, waardoor je beter of anders erop kan reageren. Je moet je bewust worden van je geest, je lichaam en je energieën.
Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen. Door oefeningen leer je ook bewust te relativeren, ademen, ontspannen en mediteren. Stress en spanningen nemen dan namelijk af en komen rust en energie voor in de plaats. Je leert hiermee ook het accepteren van datgene dat er nu is. Jezelf opnieuw leren kennen kan ook een uitdaging zijn om jezelf en jouw leven te verbeteren. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is voor mij mogelijk? Hoe wil ik dat bereiken?

De mens is dat wat hij denkt dat hij/zij is.
Als men denkt, het is zo moeilijk dan is het ook moeilijk. Als men denkt, Ik kan het niet. Dan kan je het ook niet. Denkt men het is mogelijk, dan is het ook mogelijk. Voorwaarde van het ontvangen van een goed resultaat is, er moet voldoende liefde zijn voor jezelf en je naasten. Als dit niet zo is, zullen de resultaten niet veel zijn, omdat jij de veranderingen niet zal toelaten. Mensen hebben het recht en de macht zichzelf tegen te werken of zichzelf te helpen. Dat is de vrije keuze die ieder mens heeft. Maar pas als jij voelt het waard te zijn dit voor jezelf te doen, zal je pas veranderingen toelaten. Er is maar 1 persoon die dit voor jou kan doen en dat ben jijzelf. Er bestaat hierin geen lift, je zal de trap moeten nemen en trede voor trede omhoog gaan. Zo heb ik het ook gedaan

Volgend bericht; Bewust leven hoe doen we dat;