Bewust leven 

Bewust leven is je volledig bewust zijn van het hier en nu. Wat denk ik, wat voel ik en wat kan ik hieraan doen? Je moet je bewust worden van je denken, je lichaam en je energie. Hoe pak je het aan om jezelf in evenwicht te brengen. Door zonder oordeel te kijken naar jouw emoties en overgevoeligheid. Door je te focussen op dat waar je op dat moment mee bezig bent.

Met afwassen, strijken of breien en haken, in de tuin werken of de auto poetsen ga je vaak op de automatische piloot. Je gedachten kunnen dan alle kanten opgaan. Wat veel beter werkt? Blijf je focussen. Jij bent de baas over je denken. Jij bent de denker. Door bewust te zijn van je denken, je doen en laten, ben je je ook bewust van de keuzes die je maakt. Dat is bewustzijn.

Je wordt als het ware je eigen waarnemer. Leer bewust te denken, te ademen, te ontspannen en te mediteren. Je leert hiermee ook het accepteren van dat wat er nu is. Stress en spanningen nemen af en rust en energie komen ervoor in de plaats.

Ook al ben je opzoek naar meer en wil je graag verder, het kan soms toch zo zijn dat het verdriet je even in zijn greep houdt. Weer je er dan niet tegen, maar laat het er zijn. Het kan ook verwerking zijn. Belangrijk is dat jij je daarvan bewust bent. Bij bewust zijn van deze emoties kan niet meer verder groeien. Je bewust zijn, gaat meteen naar de vragen en antwoorden, waar komt het vandaan en wat kan ik hiermee doen? 

Volgend bericht. Ik heb voor mij zelf een weg gevonden om een positieve draai aan mijn leven te geven.