BEWUST LEVEN, HOE DOEN WE DAT

Bewust met jezelf omgaan?

De belangrijkste les die ik ooit heb moeten ervaren en geleerd heb is hoe ongelooflijk groot de rol van onze gedachten zijn in ons dagelijkse leven. Door onze gedachten te veranderen kunnen we ons leven veranderen. Het bewust kiezen van onze gedachten, bepalen hoe wij omgaan met onszelf, je situatie en onze medemensen. Het bepaalt hoe wij met onze problemen omgaan, hoe wij die oplossen en nieuwe veranderingen in onze huidige situatie brengen. Wees bewust van je gedachten en gevoelens in je lichaam. Je gedachten beïnvloeden je leven van alle dag.

Positieve en negatieve gedachten hebben krachten. Gedachten training is, je bent wat jij denkt over jezelf. Als je denkt ik kan het niet, dan kan je het ook niet. Als je alleen maar denkt het is zo moeilijk, dan is het ook moeilijk. Wat ben je dan aan het scheppen voor jezelf.

Soms zijn onze gedachten niet bij hetgeen waar je mee bezig bent. Of we blijven rondhangen in een spiraal van gedachten. Een patroon die doorbroken moet worden. Bewust leven is gefocust zijn. Focus je gedachten op alles waar je mee bezig bent. Focus je als je met ontspanningsoefeningen bezig bent, dat je gedachten in je lichaam zijn. Zo krijg je een beter contact met je lichaam.

Als je loopt, focus je op je voeten. 

Voel hoe jij je voet op de grond plaatst, je hak, je zool, je teen. En je andere voet hetzelfde. Hak, zool, teen. Focus je zodat je met je gedachten die voet blijft voelen, de grond onder je voeten blijft voelen. Zo breng je geest en lichaam in evenwicht. Als je zonder doel rondloopt kun je niets bereiken, want dan ben je verdwaald. Focus je op je doel, dan ga je ook doel gericht. Als jij je leven heel bewust met jezelf leeft dan heb je een gezonde relatie met jezelf en anderen. Dat komt iedereen ten goede. Hoe beter jij jezelf leert kennen en met jezelf omgaat, hoe sterker, daadkrachtiger en zelfbewuster jij in het leven staat. Wat je dan ook moet meemaken in je leven, welke keuze je ook moet maken, jij kan op jezelf vertrouwen.

ZIE HET ALS EEN INVESTERING IN JE VERDERE LEVEN.

Volgend bericht; Ik heb mijn weg gevonden.

0
Laat hier een reactie achterx
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties